HIRDETÉS

Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

Marosvásárhelyen és Csíkszeredában is tart előadásokat a Mesteriskola "sztárja". A legjobb kérdéseket ingyen belépővel honoráljuk.

Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: Manitu » 2009.04.10. 14:12

Borbély László az egyik legmediatizáltabb RMDSZ-es politikus.
Életrajzi részleteket a borbelylaszlo.ro-n értek el.
Manitu
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2008.12.17. 15:44

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: isztom » 2009.04.10. 18:57

Azt szerentem kerdezni, mint vasarhelyi, tudva azt hogy on is vasarhelyi, hogy miert engedi meg az RMDSZ es a helyi RMDSz tanacsosok hogy ez az orult polgarmester tonkretegye varosunk arculatat.
Miota a varosvezeteser folytatott kampany lejart azota on is eltunt a varos kozeletebol. Miert van ez?
Bicikliutakat akarunk, zold Somostetot, tobb magyar osztalyt, ketnyelvu utcatablakat, kevesebb piskotakovet es tobb zoldteruletet, kizarolag varosi tulajdonu autobuszos kozszalitast.
Ont a varos valasztotta meg, mi a magyarak. itt a helye, a problemaink mogott, szemtol szembe a korrupt polgarmester es alpolgarmesterrel.
Mikor latjuk ont itthon?
isztom
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.04.10. 18:45

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: rubasov » 2009.04.10. 20:44

Közel tíz év marosvásárhelyi lét után (eléggé aktív közéleti érdeklődéssel a háttérben) az az érzésem (a környezetemben élő emberek nagy részére is érvényes), hogy a városi RMDSZ frakció nem rendelkezik egy világos közösségépítő és szervező projekttel, összetartó erővel és nagyon kevés a hiteles, tényleges szakember is közöttük. Az ilyen jelelgű tevékenységük kimerül néhány szimbolikus jellegű akcióban (szoboravataás, Bodor-kút-igéret). Nem látok belső kohéziót és nem látom azt az elhatározást, próbálkozást, amivel ki tudná mozdítani a város magyar közösségét ebből a holtpontból. A PDL és a polgármester köré tömörülő ideológiai és üzleti csoportosulás lassan mindent behálóz. Ez a jelenség magyar körökben frusztrációt, lemondást vagy esetleges szélsőséges eltolódást eredményez. A helyi magyar politikai elit és értelmiségi réteg képtelen kilábalni az elmúlt évtizedek, előző történelmi korszakok bűvköréből, a "hajdani Marosvásárhely" árnyékából.
Mi a véleménye minderről?
Szükség van új jövőképre és közösségépítő stratégiára?
Mi lennea járható út?
Nem gondolja, hogy egy esetleges jövőépítő stratégia kidolgozásában folytatni kellene a választások előtt, Ön által is elkezdett találkozókat (üzletemberekkel, értelmiségiekkel)?
Vállalna egy ilyen szerepet, akár némileg feláldozva a bukaresti karriert?
rubasov
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.04.10. 20:28

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: powershot » 2009.04.10. 21:30

Borbély úr! Mivel és hogyan magyarázza azt meg, hogy az egyik román tévében ezt nyilatkozta: "Ilyenek vagyunk mi, románok." ?

Köszönöm válaszát,

powershot
Ó, ha rózsa bimbó lehetnék
Avatar
powershot
 
Hozzászólások: 249
Csatlakozott: 2008.12.30. 18:35

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: CSOG ARANKA » 2009.04.20. 19:01

Tisztelt kepviselő úr, azt szeretnem kérdezni hova forduljak, itt Nagyvaradon a tanfelügyelőségen nem veszik figyelembe a szűlök panaszát, átszervezés, senkit meg nem kerdeznek csak parancsolgatnak, hová jutottunk, milyen módszer ez, navétáztatni 6-7 éves gyerekeket, vagy ha nem adjuk román tagozatra, pedig lenne más megoldás is. A szomorú az hogy csak a magyar családok gyerekei vannak érintve az összevonással, de se bérletett, se járművet nem biztositanak na es az egászségükért ki felel? Kérem segitsen !
CSOG ARANKA
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009.04.18. 12:02

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: retierika » 2009.04.21. 13:10

Borbely ur!
Nem szeretnek az on helyeben lenni.Mindenki vadolja,felelossegre vonja,csupa olyan dolgokert amiert egyedul nem tehet semmit.Az en kerdesem az,hogy mit tehetnenk egyutt?Mi az amivel segitenenk megvedni jogainkat es megtartani hagyomanyainkat?
Ami a zold ovezetet meg a rendet illeti,mindenkinek a felelossege.Nem lehet tiszta a varosunk amig mi nem vigyazunk, hogy az legyen.
Minden tiszteletem az One,tudom,hogy szivvel ,lelekkel Marosvasarhely mellett all.
retierika
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.04.21. 13:03

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: DUDi » 2009.04.21. 14:15

Már az elöttem lévők egyike kitért arra, hogy valami nem müködik úgy a Szövetségi városi szervezetében, mint ahogy kéne. Ön szerint egy új korszak fog elkezdödni az új városi elnök megválasztásával? Egy picit emberközelibb lesz a szervezet? Ez által sokkal szebb eredményeket letéve az asztalra... Sajnálattam veszem tudomásul, hogy gyakorlatilag az RMDSZ-nek nincs müködő idjúsági szervezete Marosvásárhelyen. A MIÉRT tevékenységéről nem lehet tudni szinte semmit. A helyi médiát böngészve soha nem vettem észre, hogy a MIÉRT segitette volna a Szövetség kampányát. Kérem javjítson ki, ha nem így van. Végezetül csak annyit szeretnék kérdezni, hogy önkéntesként, hogy és mi módon tudnám segíteni az EP kampányt. Hajrá Szövetség! ;)
DUDi
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.04.21. 14:06

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: powershot » 2009.04.21. 15:57

retierika írta:Borbely ur!
Nem szeretnek az on helyeben lenni.Mindenki vadolja,felelossegre vonja,csupa olyan dolgokert amiert egyedul nem tehet semmit.

natene

(én olyant kérdeztem, amiért egyedül ő tehet, hiszen ő mondta, hogy "mi románok". Ezt azért remélem nem kéne együtt es így mondanunk :roll: :shock:

a legnagyobb gond az erdélyi magyar "politikusokkal", hogy igen sok ideje már, hogy Bucurestiben élnek. Azonosultak velük, eltávolodtak tölünk. )


Valóban, Borbély úr, mikor olvasott utoljára verset, klasszikus magyar verset?És melyiket?

Itt most nem Márkó Béla verseire gondolok :)
Ó, ha rózsa bimbó lehetnék
Avatar
powershot
 
Hozzászólások: 249
Csatlakozott: 2008.12.30. 18:35

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: hnockh » 2009.04.21. 18:56

Borbely ur!....mikor fogtok kissebb fizetést szavazni magatoknak? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Az nem biztos , hogy ha másképp lessz akkor jobb is lesz . Az viszont biztos ahoz ,hogy jobb legyen másképp kell lenie...
Avatar
hnockh
 
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2009.03.29. 09:37
Tartózkodási hely: Csixereda

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: arpadia » 2009.04.23. 08:46

A magasröptű vitához nem csatlakozok, inkább visszatérek a topik eredeti témájához, Borbély Lászlóhoz, és tőle kérdezném: mivel foglalkozik mostanában, hogy már nem miniszter? Mennyit van Bukarestben, és mennyit Vásárhelyen? És mit tesz Vásárhelyért, mint képviselő?
arpadia
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.04.23. 08:35

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: szme » 2009.04.23. 14:38

Borbély úr, most önhöz van egy kényes kérdésem? Miért van az, hogy ön azt nyilatkozta " mi románok"?
És kérem kérdezze már meg Markót , miért van az, hogy ahol rmdsz-s polgármester van, sokkal több pénz folyik be a városkasszába?
szme
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2009.03.15. 19:06

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: NoLe » 2009.04.27. 17:20

Jo napot kivanok
Velemenye szerint ki lesz az RMDSZ elnok?
NoLe
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.04.27. 17:19

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: Gaspar26 » 2009.04.27. 22:58

TIsztelt Borbély László!

Egy esemény kapcsan maradt ön nekem emlékezetes ezelött talán két évvel Temesvár mellöli árvizkarosult falvakba sietett tamogatással...,hogy mi lett annak a szándéknak a következménye nem tudom...de ahogy a médiában megjelent igen volt segitő kéz...és mindezeket,azért mondom szkeptikusan mert Markööö Föméltoság az Rmdsz érdemeit latolgatja.(MIelött az ön partját elemezném elébe szeretném bocsájtani,hogy egy jó politikusnak tartom mert a politika nem mindig a kimondott szavakban értelmezhető hanem annak következményeiben igy elmondhatom,hogy ön jó politikus csak eddig a sajat javára forditotta ezt a tehetségét karrierépitésére,amihez külön szeretnék gratulalni de ezt szeretnem látni ha megengedi a magyarság problemainak,közösségi érdekünk képviseleteként is kamatoztatná ezt PS: AZota kisérem önt figyelemmel,amiota a román nyelv sem igazán ment önnek... a kritikaimat kérem ne vegye személyes tamadásnak tény,hogy ön megkapja a hangot a román politikával csak ezt kamatoztatni kell és ha van kit kiemelnem az általam nem szimpatizált pártból az ön) Nem azért alakultak Magyar konkurens politikai szárnyak,mert önök olyan mint Rmdsz jó telyesitménnyel birnak...hanem azért mert a közösség egy része másként lássa az utat a jövöt,ezért most jól jön Tökés Úr önöknek mert megdobja a letett voksokat és sajnos kétleném,hogy a szókimondó konzekvens irányvonalával eggyetértene az önök pártja.A másik aspektus,hogy a megosztottságot nem más kelti mint önök mert önök azzal voltak megbizva szavazóik révén,hogy képviselyenek ez a már KÖzös listás konszenzus kellett mert a magyarokat kezdem úgy látni telyesen hidegen hadja a politika végeredményben a saját sorsa és ez az önök érdeme is RMDSz.
KErdésem ezekben rejlik csak : KOlozsváron megrendezésre került ez csekély ügy a konferencia mi volt a hozzáállása a pártnak,hogy sérelmezték a kétnyelvü benner hiányát...Vásárhelyt elvesztették miért? VAjon elveszitjük székelyföldet is jönnek a moldvaiak? HOl az egység?
Gaspar26
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.04.27. 22:02

Re: Kérdezzen Borbély László RMDSZ-es képviselőtől

HozzászólásSzerző: felhasznalo » 2009.04.28. 23:03

Mi a velemenye az MSZP-rol?
Mit tett annak erdekeben , hogy tisztazodjon a vasarhelyi utcahaboru inditeka?(esetleg meselne-e valamicsket az utana folytatott "targyalasokrol"- Neptun)
feszultsegoldokent-
Mennyiert csokolna szajon Orban Viktort?(:-))

Ui. a nem OSZINTE valaszokat inkabb ne irja le.
felhasznalo
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.04.28. 22:52

Topikzárás

HozzászólásSzerző: Manitu » 2009.04.29. 14:47

Köszönjük a kérdéseket. Topikzárok.
Manitu
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2008.12.17. 15:44


Vissza: Kérdezzen Müller Pétertől, az egyik legnépszerűbb magyar szerzőtől

cron
Not able to open ./cache/data_global.php