HIRDETÉS

Kérdezzen Müller Pétertől, aki szeptemberben Erdélybe jön

Marosvásárhelyen és Csíkszeredában is tart előadásokat a Mesteriskola "sztárja". A legjobb kérdéseket ingyen belépővel honoráljuk.

Kérdezzen Müller Pétertől, aki szeptemberben Erdélybe jön

HozzászólásSzerző: Manitu » 2009.08.29. 16:26

Kép

A szerző szeptember 10-ig várja kérdéseiteket. A legjobb kérdezők ingyen belépőt kapnak az erdélyi előadásokra. Részletek Müller Péter erdélyi útjáról itt: http://www.mesterkurzus.com/erdely/.
Manitu
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2008.12.17. 15:44

Re: Kérdezzen Müller Pétertől, aki szeptemberben Erdélyben jön

HozzászólásSzerző: almamater » 2009.08.31. 15:00

Udvozlom Muller Peter,

Olvastam az egyik konyvet!
Igaze hogy On keveri a nyugati es a keleti vallast majd ebbol hoz ki uj emeleteket?
Igaze hogy On keveri a sotetseget es a vilagossagot a konyveiben es hogy a vegen On is el van veszve az egeszben?
Minket erdelyieket mire akar megtanitani? Jobb lesz nekunk ha On itt eload?
Nem lehet hogy az On csak a penz miatt utazik ide..?
koszonom a valaszait!

Polgar
almamater
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.08.31. 14:55

Re: Kérdezzen Müller Pétertől, aki szeptemberben Erdélybe jön

HozzászólásSzerző: balazsh » 2009.08.31. 17:02

Üdvözlöm, és nagyon örvendek, hogy Erdélybe látogat!

Kérdésem a következő lenne:
Ön szerint létezik-e teljes mértékben szabad akarat? Illetve ehhez szorosan kötődik a második kérdésem: nem lehet, hogy életutunk determinálva van, és nekünk csak kevés beleszólásunk van? Hiszen nem mi választjuk meg a környezetet, amelybe beleszületünk, azt sem, hogy kik legyenek a szüleink, hogy milyen nevelésben részesüljünk, illetve abba sincs beleszólásunk, hogy a szocializációnk során milyen értékek mentén neveljenek bennünket. Szerintem a motiváltság szempontjából az értékeknek jelentős szerepük van, egyáltalán, hogy motiváltak legyünk, szükségünk van bensővé tett értékekre. Ha egy ember otthonról nem kapta meg mindezt, akkor nem lesznek céljai, és csak úgy létezni fog a világban, de ettől még érezheti, hogy valami nincsen rendjén, és tegyük fel szenved is a saját céltalansága miatt. Mondhatjuk erre az emberre, hogy szabad akaratából döntött így? Egyszóval: a motiváltság csupán akarat kérdése?
balazsh
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.08.31. 16:21

Re: Kérdezzen Müller Pétertől, aki szeptemberben Erdélybe jön

HozzászólásSzerző: bjtiti » 2009.09.01. 12:07

Kedves Müller Péter, most szinte alig találok szavakat és nem tudom, hogy mit írjak, pedig kb. 15 éve várom, hogy kapcsolatba kerüljek Önnel valamilyen úton. Az élet vargabetűi engem se kíméltek és tolakodó sem akartam lenni (az ilyenek engem nagyon zavarnának), szóval az évek teltek. Leginkább nem is kérdezni szeretnék csak megnyugodni ebben a felfordult világban és megbizonyosodni, hogy a "hülyék" életének is van értelme. Persze azért engem is nagyon érdekel a saját spirituális helyzetem, amire néha ráérzek de sokszor tanácstalan és reménytelen vagyok, nem beszélve a fizikai lét kudarcairól. Most szinte érzem egyes fórumozok gúnyos gondolatait amelyeket soraim váltottak ki, de én is magamévá tettem a mondást miszerint ami nem öl meg erősebbé tesz. Félretéve a személyes és még sok más jellegű kérdést (amelyek roppant izgatnak, de talán lesz még lehetőségem ezeket feltenni és rájuk válasz kapni), mi a véleménye, lesz még ennek a világnak (a Földet értem ezen) és ha igen mikor, egy mindent átfogó és mindennek felett álló igaz, spirituális vezetője?
Az interneten bármi lehetséges, de bízva abban, hogy Ön tényleg elolvassa ezeket a sorokat várom válaszát. Jó egészséget. BJT
bjtiti
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.09.01. 10:18

Re: Kérdezzen Müller Pétertől, aki szeptemberben Erdélybe jön

HozzászólásSzerző: Lúdas Mátyás » 2009.09.02. 13:28

"Marosvásárhelyen és Csíkszeredában is tart előadásokat a Mesteriskola "sztárja". A legjobb kérdéseket ingyen belépővel honoráljuk."

Az úzus: kurzus.

Mi az, amit élete legnagyobb hiányának tart?
Lúdas Mátyás
 

Re: Kérdezzen Müller Pétertől, aki szeptemberben Erdélybe jön

HozzászólásSzerző: Miklósi H. Koppány » 2009.09.02. 20:13

Kedves Müller úr!

Köszönöm, hogy mltat minket a válaszaival.
Előlegzem, hogy nem olvastam el egy könyvét sem. Egyszer elkezdetem a Részeg józanok cíü kötetét, de nem értem a végére. Nem a művel volt gond.
Így egy olyan kép van bennem, hogy: Müller Péter spirituális tanító. Vagy nagybetüvel: Tanító. Azért tartottam szükségesnek közölni ezt az információt, mert talán meghatározó a következő kérdés megválaszolásában.

Egy féléve Nagykőrösön volt dolgom és a Művelődési Ház eltt sétálva megakadt a szemem a fából ácsolt programajánlón, melyen szerepelt az ön előadása. Úgy emlékszem a "Szeretetről". A hirdetés alján: "Belépődíj: 3500 forint." Megszólalt a belső hang: "Álpróféta! A Szereteről tanít pénzért? Miért nem ingyen. Persze utiköltség meg egyebek az rendben. De ennyiért? Gyanus!"

Aztán folytattam tovább a gondolatmenetet: "És mi van azzal, akinek nincs pénze a belépőre? Csak a kiváltságosoknak jár a '"megváltás?" Nem beszélve arról, hogy a "Szeretet" hirdetői mind a legsegényebbeknek hirdették az "örömhírt"."

Nem tudom, hogy az erdélyi előadáson kell e belépődíjat (már maga a szó is: a BE-LÉPÉS fizetsége) leszurkolni, de attól még kérdés: miért kell jutalmazni Önt a "beavatásért"? Nem érzi úgy, hogy ezáltal ki vannak rekesztve némelyek (SOKAN!)?

Válaszát várva üdvözli:

Miklósi H. Koppány
Miklósi H. Koppány
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.09.02. 19:46

Re: Kérdezzen Müller Pétertől, aki szeptemberben Erdélybe jön

HozzászólásSzerző: S. Timea » 2009.09.07. 18:42

El lehet érni azt, amit nagyon akarunk az életünkben vagy létezik sors, amit befolyásolni egész mértékben nem tudunk?
A legtöbb dolog irányításunk alatt áll, vagy a létező transzcendens erő irányítsa sorsunkat?
S. Timea
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.09.07. 17:51

Re: Kérdezzen Müller Pétertől, aki szeptemberben Erdélybe jön

HozzászólásSzerző: bartus rozy » 2009.09.08. 10:26

Tisztelt Müller Péter!

Nagyon gyakran veszem a kezembe a könyveit, de be kell vallanom, hogy igazából azért hasznosak a számomra, mert jól tudom a gondolatai által erősiteni az én gondolataimat avagy gondolkopdásmódomat. Egyik kedvelt téma - legfőképpen az olvasói körében -, de mondhatni inkább vitatott téma, a szabad akarat, sors, eleve elrendeltség témaköréhez köthető. Ezzel kapcsolatban lenne nekem is egy kérdésem. De mielőtt részletezném a kérdést szügségesnek találom kifejteni, hogy azért nem fejtem ki az én véleményemet, mert bármiben is különbözik az Önétől akkor is nagyon örülök a válasznak és minden bizonnyal nagy hasznomra lesz....amit az első soraimban kifejtettem...
A kérdésem a következő: Ha van sors, ha születésünk pillanata magával hordozza a véget is vagy ha bármilyen emberi tervezés és tett ellenére is egy Felsőbb Hatalom dönt felettünk, akkor milyen jelentősége lenne vagy van a döntéseinknek? Miért kellene vigyáznuk az egészségünkre, a lelkünkre vagy az életmódunkra, ha mindezek nem képesek szembeszállni a sorsunkkal ? Köszöm a lehetőséget!

Tisztelettel,
bartus rozy
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.09.08. 10:03


Vissza: Kérdezzen Müller Pétertől, az egyik legnépszerűbb magyar szerzőtől

cron
Not able to open ./cache/data_global.php