HIRDETÉS

Kérdezzen Kéri Lászlótól és Stumpf Istvántól

Marosvásárhelyen és Csíkszeredában is tart előadásokat a Mesteriskola "sztárja". A legjobb kérdéseket ingyen belépővel honoráljuk.

Kérdezzen Kéri Lászlótól és Stumpf Istvántól

HozzászólásSzerző: Manitu » 2009.08.31. 13:02

Szeptember 15-én 18 órától Marosvásárhelyen a Bernády Házban a Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja (Sepsiszentgyörgy), az Erdélyi Magyar Televízióval közösen kerekasztalbeszélgetést tart, melynek meghívottjai Kéri László, politológus és Stumpf István, politológus, 1998-2002 között a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, a Századvég Alapítvány elnöke. A beszélgetésről televíziós felvétel készül, amelyet az Erdélyi Magyar Televízió szeptember 16-án 19:00 órától tűz műsorra.

A beszélgetés első szakaszában a két politológus a magyarországi politikai pártok határon túli politikájával kapcsolatban tart prezentációt, majd a reagálásokat követően lehetőség van a közönség részéről kérdéseket feltenni, illetve itt, a Dispután addig beérkező kérdésekre is reagálnak a vendégek. A kérdéseket szeptember 14-e 00:00 óráig várjuk.
Manitu
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2008.12.17. 15:44

Re: Kérdezzen Kéri Lászlótól és Stumpf Istvántól

HozzászólásSzerző: magyarjani » 2009.09.07. 10:53

Tisztelt Tanár Urak!

Mit gondolnak a Magyar Gárdáról, mint (szélsőséges) társadalmi mozgalomról? Kérem, ne a szélsőséges politikai ideológia kapcsán mondják el véleményüket, hanem a képviselt szemléleten túl a mozgalmi jellegről, vagyis annak felépítéséről, szervezettségéről, struktúrájáról (ha van neki ilyen jellege is: gondolok itt a hierarchiára, döntéshozatalra, taggá válás folyamatára, egyenruhára stb.). Mit gondolnak a Gárda társadalmi beágyazottságáról? Valóban súlyos társadalmi problémákra adott felszínes válaszok miatt "erősödnek", vagy pedig a mozgalom jelleg kap erőre újra (itt akár a történelmi összevetés is érdekes lehet)?

Köszönöm
magyarjani
magyarjani
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.09.07. 10:48

Re: Kérdezzen Kéri Lászlótól és Stumpf Istvántól

HozzászólásSzerző: KNORR » 2009.09.14. 16:08

Stumpf Istvántól kérdem: lehet-e már látni hogy a küszöbönálló Fidesz (vagy Fidesz-Jobbik?) kormány milyen irányba mozdítja el Magyarország határon túli politikáját? Itt konkrétan a támogatási rendszer átalakítására gondolok, hiszen tudjuk, hogy minden kormány gyakorlatilag az alapoktól újraépítette az egészet. És gondolom, ez alól a Fidesz sem lesz kivétel. További kérdés, hogyan látja, a kormányváltás milyen kihatással lesz majd az erdélyi magyar politikai elitre? Hogyan módosulhatnak a jelenlegi erőviszonyok? Ki erősödhet a Fidesznél, és ki tűnhet el a süllyesztőben? És mennyire változtathat ezen az RMDSZ esetleges kormányzati szerepvállalása?

A Kéri Lászlóhoz intézett kérdés: melyek azok a témák, melyekkel az MSZP jelenleg sikeresen kampányolhat? Továbbá: hogyan látja, a Jobbik kormányra kerülése jól vagy rosszul jön a szocialistáknak?
KNORR
 
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2008.12.22. 13:53


Vissza: Kérdezzen Müller Pétertől, az egyik legnépszerűbb magyar szerzőtől

cron
Not able to open ./cache/data_global.php