HIRDETÉS

MAGYARSÁG-EREDET:

Tiéd a város, magadnak rombolod.

MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: oldroby » 2010.01.07. 23:53

Olyan sok szó esik manapság a Magyar nép eredetének tisztázatlan kérdéseiről, hogy szerintem érdemes lenne egy fórumot nyitni e témával kapcsolatban, ahol mások is megírnák véleményeiket, elképzeléseiket, csatolnák az ezzel kapcsolatos témába vágó új okfejtéseket, a megjelent új felfedezések leírását. Mindezt azért ezen az oldalon nyitottam, mert a lokálpatriotizmus az már eleve lehet a patriotizmusnak is egy formája. Hát lépjünk előre jobb lábbal az új esztendőben :
Mellékelem vitaindítónak az alábbi tanulmányt ! ;)
http://torsalqvist.freeblog.hu/archives ... /#e4161875
Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél !
oldroby
 
Hozzászólások: 424
Csatlakozott: 2008.12.24. 17:47
Tartózkodási hely: Máramaros

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Vasváry » 2010.01.08. 00:05

oldroby írta:Olyan sok szó esik manapság a Magyar nép eredetének tisztázatlan kérdéseiről, hogy szerintem érdemes lenne egy fórumot nyitni e témával kapcsolatban, ahol mások is megírnák véleményeiket, elképzeléseiket, csatolnák az ezzel kapcsolatos témába vágó új okfejtéseket, a megjelent új felfedezések leírását. Mindezt azért ezen az oldalon nyitottam, mert a lokálpatriotizmus az már eleve lehet a patriotizmusnak is egy formája. Hát lépjünk előre jobb lábbal az új esztendőben :
Mellékelem vitaindítónak az alábbi tanulmányt ! ;)
http://torsalqvist.freeblog.hu/archives ... /#e4161875

Vasváry írta:
oldroby írta:Megpróbálom bemásolni !
http://magyaretimologia.extra.hu/magyarsageredet.htm

Remélem működik ez is ! Üdv. ;)


Tenyleg szorol szora azt irja , mint Te is .Elolvastam tovabb , okos pasi kell ,hogy legyen aki ilyen szofejtessel foglalkozik .
Engem is erdekel a tema magyar nyelv , szavak eredete , de egyelore meg kepbe sem jovok melletetek..... :))
Sok jo informacio van ott , idemasolok nehanyat

Apolló (Apollo), eredeti, történelem előtti értelmében magyar Isten: A FŐ LÓ, (egyébként mitológiai Napisten). Apollón formában is közismert, de a helyes az Apolló, mert az Apollón (Apollónia) tudniillik „Apolló birtokát” jelent (például ilyen elnevezésű város Macedóniában, de azon kívül több más helyen is volt).
Amikor az eredeti Apolló kifejezést már Apollónnak, Apollóniának és különösen pedig amikor már Apollionnak is kezdték mondani, az már az ősi magyar (sumer-áriai) kort követően volt. Korábban Út-napisten is volt a neve. A ló (mint fő ló) és a vallás kapcsolatát vizsgálva gondoljunk csak a magyar táltos ló (táltos, a sámánizmus látnoki képességű istenembere, a „próféta”) jelentéstartalmára. Később, a görög világban, ahol a korábbi (az első, a magyar) világból mindent amit lehetett átvettek, ez az istennév, a fő ló, neve már Apolló volt. Zeuszon át Héraklész (Herkules = Nimród) személyéig a görögségben mindent a mag-ária kultúrkörből merítettek. Mivel a magyarok oroszlánnép voltak (→ ari), és az oroszlán a Nap és az uralkodás szimbóluma, az Apolló név, ami a magyaroknál eredetileg csak „A FŐ LÓ” volt, a Nap Istenének neve lett; s e kései formában még a görög leon és lion (= oroszlán, király és uralkodó, lásd: Leonidasz) tagot is hozzá illesztették: Apollion. Ez a forma még mindig az ősi magyar hatás egy kései folytatásának bizonysága. Tudvalevő, hogy az oroszlán és a Nap, szimbolikusan ugyanazt jelentik. Azonkívül a táltos (és a sámán) öltözéke és kellékei szintén az oroszlánt és a Napot idézik: fején a napkorong és nyaka körül az oroszlán koronája, kezében pedig a dob, mely szintén a napkorongot volt hivatott szimbolizálni.
A hagyomány szerint a Sumeriából elvándorolt „Fő Ló” (aki az égen a Napisten útján kelet felől nyugatra haladt), tehát Apolló tisztelői, mely a magyarokat jelenti, már jóval a görögkor előtt a Duna vidékénél laktak. És a hagyomány szerint ekkor történt, hogy Herkules, aki a Duna forrásvidékénél hazatérőben járt, onnan, testvéreitől, a magyaroktól hozta el tövestől azt a fát, melynek gallyaival később az olimpiai győzőket a görög kultúrában kitüntették. – írja Hérodotosz és Pindarusz. (A lengyel, netán zsidó költő, aki Franciaországban alkotott, Kostrowitzky, ismertebb nevén G. Apollinaire = Apolló szülötte – láthatóan mesterségesen fabrilált név, mely azt jelenti: Apolló szülte.)
— Lion Apó?, Király Apa?, Uralkodó Atya (Isten), és Oroszlán Apó? – Apollion. (Lásd: → macedón → Nimród → úr → Ut-nap stb.)Jeruzsálem város, Hierosolyma, Jerusalajim, Hierosaljim, Horosaljom, Horus-solyom (a béke városa, a világvallások szent városa). Eredeti értelmében Heru-sólyma. Hórusz úr, a Nap úr (aki az égen járó) sólyma, a Sólyom Nap Úr – erről a jelentésről Tacitus az ókori történetíró több helyen is beszámol. Melkizedek (Maleg-szedek) magyar városa. (A „H” betű ebben az esetben is „J”, mint ahogy a Jeromos, Hieronimus név esetében is látható.) Járó sólyma. Eredetileg, a most Jeruzsálemnek nevezett várost magyarok alapították és lakták, már évezredekkel a történelemből ismert őskor előtt. A palesztinok, arabok, zsidók, mohamedánok és keresztények elődeinek földi létezése előtt. Tehát az ősi vitát (hogy kit illet ez a terület) ennyivel nyugodtan le is lehet zárni, és a térséget át lehet adni egyetlen jogos tulajdonosának.(Lásd: → Izrael → Samária stb.)


papirusz (minden nyelven papyrus stb.) a Nílus-menti sásnádból készült lap, melyre szöveg írnak, eredeti magyar szó: jelentése papír ős. A mai papírt később a hun-magyarok Kínájában találták fel, azóta is mindenhol magyarul nevezik papírnak (papier, paper stb.), a korábbi papírt pedig papír ősnek (papírős, papirus). Azért, mert a papok erre írtak; s mivel akkoriban az írás a papok hivatása volt, ezt a nevet kapta (pap ír).


Romulus és Rémus (magyar istenfiak), ezek a nevek a magyar írás (a rovás) szerint, jobbról balra ← olvasva: rU moLOs sE rEmus „Sumér és Sólyom Úr”-at jelentenek. A Sumér, eredetileg Szem Úr, vagyis a Nap; a Sólyom Úr pedig sulumar, illetve soluma, mely solyma. (A sólyom a magyarok kerecsen – karácsony – sólyma.) És látni kell, hogy a „solyma” (sólyom úr) pedig már magában hordozza a solumar azaz Solymár nevet. Innen tehát ez a mitologikus névpár.
Vasváry
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.01.06. 11:54

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Vasváry » 2010.01.08. 00:08

Akkor en is ide masolom , amit eddig a temaban dialogaltunk.... :)))
Vasváry írta:
oldroby írta: És még egy érdekesség :
http://torsalqvist.freeblog.hu/archives ... /#e4161875
;)


Nalad mukodik ez az oldal , olavastad TE is ? Ezt is biztosan , sokan nem tudjak .
Mindent csak "amerikaizalnak , pedig itt meg van magyarazva....
Mi a velemenyed ezekrol ,a szavakrol ?

http://magyaretimologia.extra.hu/szotar.htm

Stonehenge, ősi magyar Kör-emlék, helyi régi nevén („angolul”!) Cromlech, Kromlek = Köremlék. Magyarul Napvárta, hatalmas ókori csillagvizsgáló. Melynek elsődleges célja az igen fontos nyári napforduló mérése volt (amit a precessziós ismeretekhez a korabeli magyarok a világon mindenfelé használtak; többek között e célból épültek a piramisok is). Az Óriás, vagyis a Napisten köre. Stonehengeben az Isten lakott, Isten Honja, IStoen Hegye (Henge), helye, esetleg hengere, köre. Stonehenge közelében több régi magyar nyelvű vésett ősfeliratot találtak. Európa szerte sok hasonló építmény maradt, melyek he-lyi neve szintén magyar eredetű (például Licha-ven = Lika van, lyukas). ― De az angolba ezek szerint nem csak a stone (kő), és még sok szó, jött a magyarból, hanem a summer (nyár) is, hiszen az akkori magyar népek korábban Sumerban éltek, s onnan keltek (mint Kelták) útra. Angliában pedig rövid volt a nyár, a sumerok pedig a nyarat tartották a legfontosabbnak (ennek érzékeltetésére szolgált a Napvárta). A nagyobb kövekben és sziklákban pedig mindenféle istenek laktak – ezt viszont még az angol néphagyomány is híven megőrizte.
Vasváry
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.01.06. 11:54

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: oldroby » 2010.01.08. 00:17

Pislogva bár, de ezt is bemásolom már :
http://www.arvisura.van.hu/keret.cgi?/arvisigaz.htm
Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél !
oldroby
 
Hozzászólások: 424
Csatlakozott: 2008.12.24. 17:47
Tartózkodási hely: Máramaros

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Vasváry » 2010.01.08. 00:19

Talaltam kepet is , a szotar szerzojerol .Ez nem en vagyok , csak a neve Vasvary neki is.... :)))))
A Magyar nemzetnek szerencseje ,hogy vannak még , olyan muvelt emberek akik nemzeti dolgokhoz ertenek .
Vasvary TOTH Tibor = Magyar Polihisztór
Kép
Vasváry
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.01.06. 11:54

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Kánya » 2010.01.08. 05:29

Ime egy érdekes (hivatalos) cikk a magyarság genetikai állományáról.
Ezek szerint, a honfoglalók olyan kevesen lehettek, hogy genetice nem is számítottak.
De mivelhogy mégis itt vagyunk (akarom mondani, ott vagytok, a KárpátMedencében), következtetek, hogy akkor is ott voltunk már, amikor honfoglaló õseink állítólag bejöttek!
Azaz, mindig is ott voltunk. Nem mi jöttünk be, hanem (legjobb esetben) valami tanitók.
Ez pedig nem más, mint a hivatalos álláspont egy fajta csendes közzeledése az eddig "alternatívnak" nevezett elméletekhez. 8-)
Így se rossz. :) ;)
Persze hogy van szabad akaratunk, hiszen nincs más választásunk. (The Hitchens Paradox)
Avatar
Kánya
 
Hozzászólások: 710
Csatlakozott: 2008.12.23. 16:42
Tartózkodási hely: Messzeföldön

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Vasváry » 2010.01.08. 21:56

Vasváry írta:Talaltam kepet is , a szotar szerzojerol .Ez nem en vagyok , csak a neve Vasvary neki is.... :)))))
A Magyar nemzetnek szerencseje ,hogy vannak még , olyan muvelt emberek akik nemzeti dolgokhoz ertenek .
Vasvary TOTH Tibor = Magyar Polihisztór
Kép

Vasváry írta:
oldroby írta:Köszi szépen, márt van rólam kép az oldal elején. Nekem már az is sok! :oops:


Bar csak minden Magyar ilyen , szereny volna..... :)))
Kedves Oldroby neked is , itt van a helyed .Vasvary TotH Tibor mellett !!
Kép


Lehetene ide kesziteni egy albumot , azokkal a Magyarokkal akikbol nem fajult ki , a nemzeti tudat....
Kedves Oldroby jo lenne olyan kepet adni , ahol TE is konyvel es feher ruhaban vagy !!Kanya is adhat ilyen cimet :))
Vasváry
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.01.06. 11:54

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Vasváry » 2010.01.08. 22:02

Talaltam meg jo tanulmanyokat , vitainditonak a szofejto szotar szerzoje tollabol .
Vasvary Toth TIbor a MAgyarsag-eredet iroja , akit TE ajanlottal olvasasra .

Az úgynevezett gyűlöletbeszédről: A postás a minap kedvesen azt mondta: – „Engem nem érdekel, és nem is gyűlölködöm miatta, ha lefasisztáz egy büdös zsidó!” – tehát ez nem gyűlöletbeszéd. Továbbá elgondolkoztam, hogy mi van akkor, ha a csodálatraméltó honatyáink meghoznak egy olyan törvényt, mely megtiltja a gyűlöletbeszédet? Minden törvény a kihirdetésétől érvényes; visszamenőlegesen nem. Így hát mit lehet tenni azokkal az idős emberekkel, akik úgy szocializálódtak, hogy már gyerekkorukban, az 1920-as, 1930-as években állandóan azt mondták: – „Tetűhinta!” – miközben meghúzták zsidó társaik pajeszát, meg azt mondták: – „Zsidó!”, meg azt is mondták: – „Cigány!” – sőt ezekhez különböző jelzőket illesztettek?! Ők így nőttek fel. Vajon mi lesz velük? Ha mondjuk elszólják magukat; hiszen ők így szocializálódtak, ezt szokták meg. Túl öregek ahhoz, hogy felfogják: mostantól nem szabad, és nem illik. – Tegyük hozzá, hogy az illemről valószínűleg több fogalmuk van, min a mostani parlamenti képviselőinknek. Tehát megbüntetni nem lehet őket, mert a törvény még nem volt hatályban, amikor begyakorolták eztet. És nem is illene megbüntetni őket, mert ők ilyenek, és ilyen élet. – C'est la vie.

A homoszexuálisokat is az MSZP propagálja. Az SZDSZ már a múlté (egyébként az igazi buzibarátok ők voltak). A homokosokat azért támogatják, mert ha a társadalom beveszi azt a mesét, hogy a tolerancia fontos és a megértés kívánatos, az erőszakosság pedig elvetendő és veszélyes, akkor minden rendben van: máris biztonságosan lehet a társadalmat az orránál fogva vezetni. – A homoszexuálisok elfogadtatása egyenlő a társadalom elbutításával. Minél butább a társadalom, annál nagyobb a buzik iránti megértő magatartás. – A homoszexualitás betegség, deviancia, elhajlás, bűn és hiábavalóság, puszta luxus, közönséges élvezet, ezzel együtt értelmetlen, haszontalan és meddő. Ezeket a tényeket kell tagadni, és elhitetni az ellenkezőjét.
Amikor ez rendben megtörténik, vagyis a buzikkal kapcsolatban az emberek már elfogadják, hogy a homoszexualitás nem betegség, nem bűn és nem meddő, akkor jön az MSZP taktikájának következő eleme: elkezdik hangoztatni és bebizonyítani, hogy a buzik jobb munkaerőt jelentenek, értékesebb tagjai a társadalomnak, megbízhatóbbak, és egyszerűen jobb emberek, mint a többség, a heteroszexuálisok. – S akkor jön a hadd el hadd', mert az emberek észre sem veszik és kirekesztettjeivé válnak saját országuknak, kultúrájuknak, önnön jogaiknak, egy kisebbség érdekeire való hivatkozással. – Nos az MSZP jelen pillanatban ebben mesterkedik.
Vasváry
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.01.06. 11:54

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Vasváry » 2010.01.09. 14:17

oldroby írta:Megpróbálom bemásolni !
http://magyaretimologia.extra.hu/magyarsageredet.htm

Remélem működik ez is ! Üdv. ;)


Kedves Oldroby mukodik , azota sokat olvasok Vasvary-t , akit Te ajanlottal tanulmanyozasra.... :))
Orulok , hogy muttattad nekem , ezt az oldalt sok redekes informaciot lehet megtudni a MAgyarsagrol
Nagyon szep ,verseket is talaltam , amit a szerzo sajat szavakkal is ,megmagyaraz nekunk .
http://www.freeweb.hu/vasvary/Vasvary%20Valogatott%20versek.htm#_A_MAGYARS%C3%81G_EREDETE

A MAGYARSÁG EREDETE és (A LEFOKOZOTT VILÁG)

Ma mit jelentsen az, hogy magyar?
Amikor a népek nem tudják.
Mit jelenthet így, az hogy magyar?
A legjobb esetben is semmit.
Nem tisztelik a lelkek Urát.

Pedig, ha tudnák, hogy a Kezdet
A magyaré volt; és nem szólhat
Egy szót sem itten több évezred!
Magyar a Föld, magyar biz’ minden.
Még az igazság is így sóhajt.

Jövel a Vég; s intő e Kezdet,
S visszatér; s a magyar célhoz ér.
A magyar út, dicső eredet:
Az egyiptomi misztérium
Csak ezért volt, nem is másokért.

Minden erről szólt; a kultúra,
A Piramis, és a végtelen
Pusztán a magyarul tudóra
Hivatkozott a csillagos ég,
Ami egyszóval az Ős Isten.

Ennél nagyobb sorsú nem volt nép.
Ennél rosszabbul még senkivel
Nem bántak tudatlan emberkék.
Meg a magyar is sokat süllyedt;
És önmagára már nem figyel.

Ennek a szörnyű tragédia-
Folyamnak, ami: történelem,
Irányítója a vér-divat,
A magyarok tönkretétele,
S a romlott cél, és a félelem.


A vers arról szól, hogy a világ legősibb népe és nyelve a magyar. Rendkívül jól megírt költemény. Például a negyedik versszakban, „a végtelen” szó után nem tettem vesszőt vagy pontot, holott ez egy felsorolás: „Minden a magyarról szólt; a világkultúra, az egyiptomi Nagy Piramis, és a végtelen”. Itt meg lehetne állni. Sőt meg is kellene. És lehetne folytatni, hogy „Pusztán a magyarul tudóra hivatkozott még a csillagos ég is”, vagyis a végtelen, az őstér, azaz az Isten. – Ám azzal, hogy az írásjelet nem tettem ki, a sorok úgy is értelmezhetők, hogy „És a végtelen pusztán a magyarul tudóra hivatkozott a csillagos ég”. A puszta a magyarság egyik fő szimbóluma. A csillagos égnek ez a „hivatkozása” pedig az egyiptomi csillagvallás is lehet; mert köztudomású, hogy az egyiptomi piramisok a csillagos ég mintájára vannak elrendezve. Mi több, Hermész Triszmegisztosz azt írja, hogy Egyiptom az ég földi mása. Az égen látható elrendeződések tükre. – Nos, én ezt fordítottam meg, és mondtam ki, hogy az Isten, meg az ég is, azért olyan, amilyen, mert Ő is a magyar szót ismeri, mi több, bizonyos értelemben Ő maga is magyar.
A magyarok tönkretétele arányban áll az Isten elutasításával, egyszóval az egész világ lefokozott állapotával. Trianon tragédiája.
Mostmár egészen kicsi a magyar. Az isten szintén egészen kicsi. Az Isten helyes és tiszta, szívből való ismeretéről van szó. Ez az emberiség fő problémája. És egyúttal a végső kérdés is. – „Mit jelent az, hogy magyar?”. Mit jelent az, hogy isten? – Ma már mást és mást, és mindig kevesebbet. Ha végleg eltűnik, a világnak vége lesz.
„Jövel a Vég!”. Közeleg a vég. S a Kezdet és a Vég ugyanaz.
– És az idők végén, mint mondják, a kezdet visszatér. – írja Ham-vas Béla a Patmosz utolsó mondatában. Erről van szó. Mielőtt itt lesz a vég, még megtudják az emberek, rájönnek, hogy itt van a magyar. Mert a kezdet ő volt.
Mindez, persze tökéletesen szellemi értelemben következik be. Ha már a valóság senkinek se fogja ugyanazt jelenteni, hanem csak mást és mást, ha már egyáltalában nem lesz egyetértés; akkor, hirtelen, egy emberként mindenki rá fog döbbenni arra, hogy mi az igazság.
Ehhez képest szerény kis jelen verseskötetem cikluscímeiben gondolkozva is kitűnik, hogy a Születés része a Halál; a vég része a kezdet, hiszen minden körbeér, s az egyik a másiktól elválaszthatatlan.
Vasváry
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.01.06. 11:54

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: oldroby » 2010.01.09. 18:31

Bemásolok ide egy verset, annak reményében, hogy más is olvassa majd !

Petőfi óta kevés költő ajkán szólt tüzesebben a szó, izgatóbban az indulat, maróbban a keserűség, megragadóbban a háborgás, mint V é g v á r i e szabadon hömpölygő soraiban. A magyar géniusz teremtő ereje a magyar verselés nemes egyszerűségével kevés költőnél párosul fenségesebben, mint V é g v á r i költeményeiben. R.S.

PHÖNIX MADÁR

Phönix madár, láng a bölcsőd,
Phönix madár, láng a sírod.
"Föltámadtam!" Lángjelekkel
Önnön sírkövedre írod,
Hamvaidból kelsz ki újra
Szárnyalni a mély azúrra.

Phönix madár, tovább ne szállj,
Phönix madár, maradj nálunk,
Valld ki titkod, bűvös titkod,
Hallgasd meg az imádságunk,
Mondd el, Phönix, nagy rejtélyed,
A hamuból hogy lesz élet?
:idea: :roll: ;)
Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél !
oldroby
 
Hozzászólások: 424
Csatlakozott: 2008.12.24. 17:47
Tartózkodási hely: Máramaros

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Kánya » 2010.01.09. 22:14

Kedves Vasváry, nagyon jó, hogy feltüntetted ide ezt a Vasvary-blogot - ismerjük - ezért aztán, kár paragrafusokat hozni át onnan.
Ki mást találnál elmítésre méltónak, ebbe a topikba?
Persze hogy van szabad akaratunk, hiszen nincs más választásunk. (The Hitchens Paradox)
Avatar
Kánya
 
Hozzászólások: 710
Csatlakozott: 2008.12.23. 16:42
Tartózkodási hely: Messzeföldön

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Kánya » 2010.01.09. 22:30

Jónás írta:A magyar nyelv eredetéhez: a finnugor elmélet bizonyított, csak az azt beszélő népek rokonsága nem. Mára általánosan elfogadott, hogy nyelvcsere folytán vették át a magyaroktól a nyelvet a mai "finnugor népek". Ettől még lehet a magyar a sumér folytatója (mint ahogy bizonyítja a közös szótövek sokasága, az azonos tárgyrag, a többesszám jele stb.). Azért minden etimológiát nem szabad elfogadni. A bizonyíték mindig (ez ellen nincs apelláta) a szabályos eltérés vagy hasonlóság, nem az egyedi egyezés.

Mi bizony nem sokat tudunk azokról a régiókról, de pl. egy egész sereg nyelv rokona a perzsának (urdu, pastun, stb., örmény!). Így a sumér is gondolom, kihathatott (századokszámra) a környezõ népekre. Kábé úgy, ahogy a latin tette Európában, vagy ahogy a román (nyelv) teszi Erdély igénytelenebbûl beszélõ magyarjai között.
De: nem vagyok szaki, úgyhogy ebbe nem mászok bele - csak olvasgatok -innen-onnan. :oops:
Persze hogy van szabad akaratunk, hiszen nincs más választásunk. (The Hitchens Paradox)
Avatar
Kánya
 
Hozzászólások: 710
Csatlakozott: 2008.12.23. 16:42
Tartózkodási hely: Messzeföldön

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Vasváry » 2010.01.09. 22:45

Kánya írta:Kedves Vasváry, nagyon jó, hogy feltüntetted ide ezt a Vasvary-blogot - ismerjük - ezért aztán, kár paragrafusokat hozni át onnan.
Ki mást találnál elmítésre méltónak, ebbe a topikba?


Kedves Kanya nem kell , durvaskodni.... Oldroby baratommal dialogaltunk , arrol az oldalroy mit nekem kuldott . :oops:
Bocsanatot kerek ,mondtam , hogy en nem tudok olyan sokat , a temarol .Nem tudtam hogy Ti egyutt olavastok el mindent.... :))
Mi neked a velemenyed , Vasvary THot Tibor munkaiarol ?Szerintem is , O alegnagyobb Magyar kolto , és szofejto mint Oldroby ajanlott ?

Megegyszer ne haragudj ! ,teged is emlitesre meltonak, talallak !!
Ha cimet kuldesz akkor , szivesen beteszem ,a TE kepedet is.... :)
Vasváry
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.01.06. 11:54

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Kánya » 2010.01.09. 23:15

:)
Sajnálom, ha durváskodásnak tünt - még véletlenül sem akart az lenni - sõt: segítni akartam, gördülékenyebbé tenni a topikot, hogy minnél többen szóljanak hozzá.
8-)
Persze hogy van szabad akaratunk, hiszen nincs más választásunk. (The Hitchens Paradox)
Avatar
Kánya
 
Hozzászólások: 710
Csatlakozott: 2008.12.23. 16:42
Tartózkodási hely: Messzeföldön

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Vasváry » 2010.01.09. 23:36

Kánya írta::)
Sajnálom, ha durváskodásnak tünt - még véletlenül sem akart az lenni - sõt: segítni akartam, gördülékenyebbé tenni a topikot, hogy minnél többen szóljanak hozzá.
8-)


En is szeretnem sot, hogy minel több feher lepelles MAgyar ertelmiseg legyen , az albumban .
Akik olvastak ,VAsvary TOth Tibor tanulmanyait .....
Megegyszer bocsanat , hogy nem emlittetelk meg , teged is !.Nem figyeltem fel, hogy Nekd is a kepen feher inged van es konyved .... :) )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vasváry 2010.01.09. 23:40-kor.
Vasváry
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.01.06. 11:54

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: segito » 2010.01.09. 23:39

elfeledett tajakon
godoltam, hogy ez a tema valakit erdekel. ha mar lattad, akkor had figyelmen kivul. :)
Szabad világ

"Wisdom we know is the knowledge of good and evil- not the strength to choose between the two."
--John Cheever --
segito
 
Hozzászólások: 311
Csatlakozott: 2008.12.23. 23:43
Tartózkodási hely: attól függ

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: endígarszia » 2010.01.10. 04:53

Vasváry írta:
En is szeretnem sot, hogy minel több feher lepelles MAgyar ertelmiseg legyen ,Beszélj az amerikás kollégával, ő simán megérti a nyelvezetedet és megalapítja a Ku-Klux-Klan magyar tagozatát! :mrgreen:
Föl-föl, ti rabjai a földnek!
Avatar
endígarszia
 
Hozzászólások: 221
Csatlakozott: 2009.01.04. 14:49

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: endígarszia » 2010.01.10. 05:07

[quote="Vasváry"]

Vasvary TOTH Tibor = Magyar Polihisztór

Polisztirol lesz az, vagy csak egy eltévedt hisztrio a próféták korából, ajánlott irodalom ehhez a Brian élete! :lol:
Föl-föl, ti rabjai a földnek!
Avatar
endígarszia
 
Hozzászólások: 221
Csatlakozott: 2009.01.04. 14:49

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Vasváry » 2010.01.10. 15:36

segito írta:elfeledett tajakon
godoltam, hogy ez a tema valakit erdekel. ha mar lattad, akkor had figyelmen kivul. :)

Kedves Segito engem erdekel minden , Nemzeti tema .Köszi.... :))
Olvastam , hogy sok edrekes informaciot tudsz mondani , ebben a temaban , TE a DUna-TV-nal dolgozol ?Elolvastam az oldalt amit , a cimmel kuldtel ,tanulni voltal avgy dolgoztal , Amerikaban ?
Ha akarod akkor , neked is tegyunk kepet rolad , az albumba .TE is emlitesre melto vagy a muvelt ,Magyarok koze !! :))
Vasváry
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.01.06. 11:54

Re: MAGYARSÁG-EREDET:

HozzászólásSzerző: Vasváry » 2010.01.10. 15:49

endígarszia írta:
Vasváry írta:
En is szeretnem sot, hogy minel több feher lepelles MAgyar ertelmiseg legyen ,Beszélj az amerikás kollégával, ő simán megérti a nyelvezetedet és megalapítja a Ku-Klux-Klan magyar tagozatát! :mrgreen:


Vasvary TotH Tibor megmagayarazza a nyelvezetet amit , megertenek Amerikaban is .Azoknak az egyen ruhaja faklyaval van , a MAgyaroknak , konyvel .Nezz utana !! :cry: ((
Vasváry
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2010.01.06. 11:54

Következő

Vissza: L O K Á L P A T R I Ó T Á K

cron
Not able to open ./cache/data_global.php