HIRDETÉS

Székely Jobbik - mikor lesz?

Rommagyar gumiszoba. Ei cu ei, noi cu voi.

Székely Jobbik - mikor lesz?

HozzászólásSzerző: powershot » 2009.06.16. 21:52

Van-e szükség Szeékelyföldön magyar radikálisokra?


Mi lesz az erdélyi cigánybűnözéssel? Lsd. Köpec, Apáca, Csíikszentmárton stb. stb.


Lesz-e itt szebb jövő, vagy mindent elnyel az RMDSZ ernyője?

(képzavar, tudom)
Ó, ha rózsa bimbó lehetnék
Avatar
powershot
 
Hozzászólások: 249
Csatlakozott: 2008.12.30. 18:35

Re: Székely Jobbik - mikor lesz?

HozzászólásSzerző: hnockh » 2009.06.17. 16:51

A radikálisok már köztünk vannak...és miért beszéljünk erdélyi cigánybünözésröl mikor beszélhetünk udmr bünszövetségröl (szerintem elöbb erröl kellene beszélni ) A Csikszentmártoniak mi tagadás nagy éleselméjüségröl tettek tanubizonyságot, erröl csak ennyit: ,,gyáva ember szolgáját veri gazdáját nemigen meri".
http://itthon.transindex.ro/?cikk=9695 :? :?
Az nem biztos , hogy ha másképp lessz akkor jobb is lesz . Az viszont biztos ahoz ,hogy jobb legyen másképp kell lenie...
Avatar
hnockh
 
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2009.03.29. 09:37
Tartózkodási hely: Csixereda

Re: Székely Jobbik - mikor lesz?

HozzászólásSzerző: segito » 2009.06.17. 17:33

Székelyföld hátrányos megkülönböztetése

Nemrég jelent meg a Hivatalos Közlönyben az a kormányhatározat, amely alapján májusban, a kampány teljében bonyolított le jelentős pénzelosztást a Boc-kabinet. Több mint 142 millió lejt utaltak ki a kormány tartalékalapjából, 110 milliót célirányosan, településeknek, 24,7 milliót bizonyos megkezdett munkálatokra, illetve 7,3 milliót kizárólag ortodox egyházi beruházásokra.

A székelyföldi megyékre nem volt nehéz ráakadni a hosszú listán: a legkisebb összegeknél, a legrövidebb felsorolást kellett keresni. Kovászna megyében nyolc településnek jutott a 110 millióból, legtöbbet Nagypatak kapta, 100 000 lejt, de jutott a pénzből 60 000—90 000 lej közötti összeg Bodzafordulónak, Bárkánynak, Hidvégnek, Szitabodzának, kevesebbet, 29 000 lejt kapott a demokrata-liberális vezetésű Kőröspatak, és szinte jelképes a két magyar irányítású településnek leosztott pénz: 14 000 lejt kapott Zágon, és talán az RMDSZ-es pénzosztogatások kárpótlásaként 15 000 lejt Barót. Háromszék az országos alap 0,4 százalékát kapta, még kevesebb, 0,3 százalék jutott Hargita megyének, ott is elsősorban a románok lakta településeknek. Egyetlen vasat sem kapott megyénk a célirányos 24 millióból, Hargita megyének ebből négymillió jutott, hárommillió maroshévízi beruházásokra.

Nem tartja igazságosnak a kormány pénzelosztását Tamás Sándor, a háromszéki megyei önkormányzat elnöke. Kértek pénzt, és komoly gondok sürgős megoldásánál lett volna szükség a finanszírozásra — mondotta. Példaként említette az Apáca, Ajta közötti és a bodzafordulói hidak újjáépítését, egyik sem tűr halasztást, nemcsak településrészeket, de régiókat szigetel el egymástól. A téli miniszterjárásnak és Traian Băsescu államelnök ígéreteinek csak részben lett hozadéka, egyedül Vasile Blaga miniszter állta a szavát, a községi utakra, vízbevezetésre és csatornázásokra kiutalta azt az összeget, amit Csíkszeredában megígért. Radu Berceanu közlekedési miniszter egyelőre csak két országút foltozására rendelt ki támogatást, a legfontosabb beruházások, a 12-es, Kökös—Csíkszereda közötti országút, az Ozsdola—Foksány útszakasz és a 13-as, Hidvég—Kovászna országút ígért teljes felújításáról semmit sem hallani. A tanügyminiszter ígéreteiből egyelőre annyi vált valóra, hogy kifizették a tavalyról elmaradt összegeket, de úgy tűnik, az idei beruházásokat kizárólag Bodza vidékére irányítják — tudtuk meg a tanácselnöktől.

Minden módon, nem csak politikai tisztogatással, de a pénzforrások megvonásával is igyekszik háttérbe szorítani Székelyföldet a Boc-kormány. Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök megfogalmazása szerint: „A magyar intézményvezetők leváltása elleni tiltakozás mellett most már a hátrányos megkülönböztetés ellen is tiltakozhatunk Székelyföldön."

Farkas Réka, Háromszék
Szabad világ

"Wisdom we know is the knowledge of good and evil- not the strength to choose between the two."
--John Cheever --
segito
 
Hozzászólások: 311
Csatlakozott: 2008.12.23. 23:43
Tartózkodási hely: attól függ


Vissza: K Ö Z É L E T

cron
Not able to open ./cache/data_global.php